Koulutus

2016 Lääketieteen perusteita, perusopinnot - Itä-Suomen Yliopisto

2017 Diplomi ravintoneuvoja - Suomen Terveysopisto Salus

Opinnot sisältävät mm.

Perusopinnot:

- Pää- ja hivenravintoaineet
- Erityisryhmien ravitsemus esim. raskaus, lapset ja nuoret
- Urheilu- ja liikuntaravitsemus
- Terapiaruokien valmistus
- Luontaislääketieteen perusteet 1-2
- Ravintoterapian perusteet 1-3
- Suomalaisten ravitsemus
- Paasto- ja puhdistusterapiat
- Luontaistuotteet terapiatyössä

Erikoistumisopinnot:

- Maha- ja suolikanavan häiriöt 1-2
- Hormonitoiminnan häiriöt 1-2 (sukuhormonien, lisämunuaisen- ja kilpirauhasen häiriöt)
- Kroonisen väsymyksen oireyhtymä
- Mitokondrion toiminnan häiriöt
- Tulehdus- ja autoimmuunisairaudet
- Ikääntyminen ja ravitsemus
- Aminohappoterapia
- Hermoston häiriöt
- Fytoterapia

Testi- ja tulkintakolutus:
- Funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestien- ja tutkimusten koulutus, osa 1
- Geeni- ja laboratoriotutkimukset ja tulkinta

Peruslääketieteen opinnot:
- Anatomia ja fysiologia 1-2
- Tautioppi 1-3
- Neurologia
- Psykiatria

T

Kiinnostukseni luontaisiin hoitoihin heräsi jo lapsena kuunnellessani isoäitini tosi tarinoita antamistaan vaihtolämpöisistä vesihoidoista. Mummon kasvimaalla kasvoi moninaiset kasvikset, juurekset ja yrtit, joista sitten valmistui pöydän antimet. Tästä kaikesta intoontuneena laadin ensimmäiset ravitsemukselliset suositukseni isälleni jo hyvin nuorena. Oma ammatillinen tieni kulki kuitenkin vuosia aivan eri polkuja. Markkinoinnin opiskelujeni kautta ohjauduin IT-alalle, yritysasiakkaiden pariin.

Muutos on olemassa oleva tila ja minä halusin olla aktiivisesti mukana siinä. Sain tilaisuuden lähteä opiskelemaan Suomen Terveysopisto Salukseen ravintoneuvojaksi. Samanaikaisesti kävin osa-aikaisessa työssä paikallisessa luontaistuotekaupassa Lifessa. Valmistuttuani 2017 ravintoneuvojaksi, jatkoin ravintoterapiaopinnoilla, jotka ovat nyt lähes valmiit.

Olen saanut oppia ja oivaltaa, kuinka Funktionaalisen lääketieteen periaatteen mukaisesti asiakasta hoidetaan yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti, avustamalla kehon luonnollisia parantumismekanismeja. Tunnen olevani oikeassa paikassa ja oikealla alalla. Haluan tehdä työtä, jonka avulla voin auttaa muita ihmisiä.

Vasta omaan terveyteeni liittyvien ongelmien kautta koin, miten terveyden horjuminen vaikuttaa koko elämään. Kehomme on ihmeellinen ja viisas. Se uusiutuu, korjaantuu ja antaa mahdollisuuden terveenpään elämään jos sille antaa oikeat eväät.

Suuntana hyvinvointia edistävä ruoka tarkoittaa sitä, että pienilläkin muutoksilla voi saada paljon aikaiseksi, silloin kuin käytetään oikeaa tietoa ja kuunnellaan oman kehon reagointia määrätietoisesti. Jokaisella on onneksi mahdollisuus vaikuttaa omalla toiminnalla terveydentilaansa ja yksi positiivinen pysyvä muutos parempaan on paljon enemmän kuin hetkelliset suuret ponnistelut ilman jatkuvuutta. Siksi on tärkeä löytää jokaiselle yksilöllinen sekä kestävä suunta rakentaa kehon ja mielen hyvinvointia.

Minun tehtäväni on oikeastaan helpottaa ja kannustaa ihmisiä löytämään itsestään muutos kohti terveellisempää elämään ja opettaa soveltamaan opittua tietoa. Kokonaisuuteen kuuluu huomioida myös muut tärkeät tekijät, kuten liikunta, uni, rentoutuminen ja oman elämänhallinnan välineet. Työni tukena käytän myös joitakin funktionaalisen lääketieteen testejä.

Olet sydämellisesti tervetullut vastaanotolleni!